Detalii concurs

Organizarea concursului

Concursul se va desfășura în două etape, în care se pot câștiga premiul de participare, respectiv premiile I, II sau III. Având în vedere scopul concursului, materialele propuse nu vor fi dificile și vor putea fi parcurse relativ ușor de participanți. Accesul pe platforma de concurs este liber și se poate realiza și de acasă.

Ca o NOUTATE,  concursul este organizat sub formă de joc, pe 6 niveluri (câte 2 clase grupate, III-IV; V-VI; etc), fiecare cu 5 subniveluri. Elevii înscriși obțin puncte, avansează pe niveluri, în urma rezolvării corecte a exercițiilor propuse. Pentru a se putea ajuta și avansa mai repede, elevii vor putea propune prietenilor anumite activități, după parcurgerea lor cu succes, vor primi puncte și cei care le-au sugerat.

Concursul se va realiza în lunile noiembrie – decembrie 2015, deschiderea lui va fi anunțată pe site, la rubrica Noutăți.

Câștigare premiu de participare.

În prima etapă elevii vor accesa site-ul www.viataeminunata.ro, se vor loga, apoi vor putea studia lecțiile propuse ori intra pentru evaluări în concurs.

Profesorul care coordonează elevii va urmări activitatea elevilor pe site. El poate invita elevii să desfășoare anumite activități în prezența lui, pentru a se asigura de onestitatea răspunsurilor din concurs, deoarece el va valida participarea la concurs a elevilor.

Pentru a câștiga premiul de participare, elevii trebuie să parcurgă teste și să câștige un anumit număr de puncte, care va fi menționat pe site-ul concursului, la momentul începerii lui.

Valoarea premiului de participare: 70 lei. Numărul premiilor: 14.650.

Câștigare premii I, II, III

Pentru a câștiga aceste premii elevii trebuie să treacă de prima etapă și să participe și la etapa a doua. Această etapă se va realiza pe secțiuni de concurs. Calificarea în etapa a II-a se va realiza în baza punctajului obținut. într-o. Vor fi 5 secțiuni de concurs, secțiunea în care participă o pot alege singuri, ori pot solicita sprijinul profesorilor consilieri.

În etapa a doua participanții vor realiza o lucrare, în una din formele acceptate în concurs, prin care vor argumenta asupra importanței dobândirii unui anumit instrument pentru satisfacerea nevoilor fundamentale ori o bună participare la viața socială. Instrumentul poate fi ales dintre cele propuse pe site, ori a unuia nou, neprezentat pe site-ul concursului.

Lucrările realizate vor fi evaluate de un juriu, care va acorda premiile, în baza unei metodologii specifice care poate ține cont și de activitatea din prima etapă a concursului. Pentru fiecare clasă, pe fiecare secțiune, se va acorda un premiu I, trei premii II și trei premii III. Pentru câștigarea premiilor II și III se poate lucra și în echipe de doi sau trei elevi.

intrecere-sportiva