Clarificare nume site

Adresa la care acest proiect este găzduit are numele de www.viataeminunata.ro deoarece acesta este, în cele din urmă, scopul urmărit de orice demers de învățare, fie el individual ori în cadrul unui grup.
Numele domeniului de internet este inspirat din cercetările asupra nivelurilor culturale pe care oamenii se pot găsi între cele două extreme: „Viața este urâtă!” – pe nivelul I și „Viața este minunată!”, corespunstadii culturalezătoare nivelului V. Pe nivelul II oamenii își spun „Viața mea este groaznică!”, pe nivelul III „Eu sunt grozav! (tu nu!)”. Convingerea pe care o au cei de pe nivelul IV cultural este că „Noi suntem grozavi! (voi nu!)”.

Poziționarea pe un anumit nivel, precum și trecerea de la un nivel la altul este strâns legată de procesul de învățare. Pe nivelul III cultural omul este autonom, se descurcă bine în diferite domenii și poate excela în altele, de aceea se vede pe sine grozav. Când reușește să colaboreze bine cu alții, formând echipe eficiente, atinge nivelul IV. Atunci când vede importanța tuturor profesiilor și respectă oamenii pentru minunata lor alcătuire, simte recunoștință și viața devine minunată.
În cadrul acestui proiect dorim să oferim elevilor și tuturor celor interesați un sprijin adecvat pentru o călătorie cât mai eficientă până la cel mai înalt nivel cultural.

O scurtă introducere în subiect Prezentare niveluri culturale. Remarcabil este citatul: „Remember that Tribal Leadership is not about changing ideas or gaining knowledge; it is about changing language and relationships. It’s not about intellectualizations; it’s about actions.”.

Practic în această direcție credem că ar trebui să meargă educația, nu spre intelectualism, prin etalare de idei și oferirea de cunoștințe, ci spre o evoluția reală în a fi și a face, prin schimbarea modului de a relaționa și a limbajului folosit.

Detalii despre cele cinci niveluri culturale: