Scop

Scopul concursului „DE CE, CUM ȘI CE ÎNVĂȚ?”

Orice activitate pe care omul o realizează din proprie inițiativă o face cu un scop precis. Acesta îl motivează pentru buna desfășurare a activității. Dacă activitatea învățarea i se impune elevului de către părinți ori sistemul social, care îl obligă să meargă la școală și să prezinte diplome pentru angajarea pe diferite posturi, atunci scHitYourTargetopul nu mai este unul ales din interior. Din acest motiv interesul și hotărârea de a investi efort scad în timp.

Prin acest concurs ne propunem să ajutăm elevii să conștientizeze importanța lucrurilor studiate la școală prin construirea unei perspective integratoare, transdisciplinară. Astfel ei vor vedea cât de importantă este învățarea, pentru atingerea unei satisfacții de viață ridicate, corespunzătoare unui nivel cultural superior, dar și modalitatea sănătoasă de abordare a ei. Prin adoptarea demersului propus, motivat intrinsec și capabil să contribuie la o tot mai bună satisfacere a nevoilor fundamentale, se va realiza o dezvoltare mult mai armonioasă a elevilor.

Materialele prezentate pe site în secțiunea destinată învățării se oferă o scurtă prezentare a celor mai importante instrumente pe care elevii le pot găsi în cele opt domenii de competență. În concurs se va evalua în ce măsură elevii sunt conștienți de importanța acestor instrumente, și de modul în care ele sunt privite de pe niveluri culturale diferite.